Woonwijk

Je appartement verduurzamen

Woon je in een appartement? Ook dan is verduurzamen een slim idee. Je kunt snel aan de slag met kleine maatregelen. Voor grotere maatregelen heb je waarschijnlijk te maken met een vereniging van eigenaren (VvE).

Hoekje

Kleine maatregelen

Woon je in een appartement en wil je graag energie besparen? Ook dat kan. Download de handige lijst met 50 energiebesparende tips.

Het appartementencomplex verduurzamen

Wil je het groter aanpakken? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een VvE, een vereniging van eigenaren. Een VvE verduurzamen kan ingewikkeld zijn. Daarom helpt de gemeente Dongen u graag op weg met deze ontwikkeling. Hiervoor werken wij samen met VvE Transitie Centrum Brabant (VTCB). Zij ondersteunen VvE’s met informatie en handige tips. Dit doen zij door voorlichtingsbijeenkomsten en een gratis cursus. 

 

De
doeners

Groen en duurzaam. Daar zijn Corrie en Thieu Verharen veel mee bezig. Een dag in de week geeft Corrie les over natuur aan groep 3 en 4 van De Wegwijzer in het Bieslant in ’s Gravenmoer. Ook hebben zij hun huis verduurzaamd en gebruiken ze sinds kort geen gas meer. 

> Lees het verhaal van Corrie en Thieu
Corrie bij boek Bieslant