Houtenconstructie voorzien van ledlampen.

Ledverlichting aanbrengen

Je weet vast wel dat gloeilampen niet zo zuinig zijn. En wist je ook dat zelfs halogeenlampen 85% meer stroom verbruiken dan ledlampen? Toch branden deze energieslurpers nog steeds in heel veel Nederlandse huizen!

Hoekje

Schakel over naar ledverlichting!

Het lijkt gek om een lamp te vervangen die nog werkt, maar voor het klimaat en voor je energieverbruik is het veel beter om over te stappen naar ledverlichting. Een ledlamp verbruikt namelijk 85% minder stroom dan een halogeenlamp, en zelfs 90% minder stroom dan een gloeilamp. Omdat ledverlichting dus heel weinig energie verbruikt maak je daarmee een verantwoorde keuze én ben je uiteindelijk goedkoper uit.

Met ledverlichting geld én energie besparen

Zeker, een nieuwe ledlamp is duurder dan een gloei- of halogeenlamp. De aanschafkosten van 1 ledlamp kun je vergelijken met die van 15 gloeilampen. Maar die kosten verdien je weer terug door het lagere stroomverbruik. Ledlampen gaan bovendien wel 15.000 branduren mee, terwijl een gloeilamp maar 1.000 branduren meegaat. Je hoeft ledlampen dus veel minder vaak te vervangen.

Wat levert ledverlichting je op

  • 85-90% minder stroomverbruik
  • een lagere energierekening
  • je draagt bij aan een duurzame leefomgeving

Energieslurpers in jouw huis

Weet jij wat de grootste energieslurpers zijn in jouw huis? Ontdek hoe je inzicht krijgt, wat je eraan kunt doen en hoe je slim kunt besparen.

Energieloket Dongen

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je woning en wil je weten welke maatregelen voor jou interessant zijn? 

Meer weten?

Wil je meer weten over energiezuinige verlichting? 

De
doeners

Groen en duurzaam. Daar zijn Corrie en Thieu Verharen veel mee bezig. Een dag in de week geeft Corrie les over natuur aan groep 3 en 4 van De Wegwijzer in het Bieslant in ’s Gravenmoer. Ook hebben zij hun huis verduurzaamd en gebruiken ze sinds kort geen gas meer. 

> Lees het verhaal van Corrie en Thieu
Corrie bij boek Bieslant