Subsidies

De gemeente Dongen heeft (nog) geen subsidies beschikbaar voor verduurzaming. Wel zijn er landelijke subsidies die je kunt aanvragen als je aan de slag wil met energiebesparende maatregelen in jouw huis. 

Elektrische auto aan het opladen.

Energiebespaarlening

Wil jij aan de slag met duurzame maatregelen? Er zijn volop mogelijkheden voor regelingen. Denk bijvoorbeeld aan subsidies, maar ook is er de Energiebespaarlening. Dit is een lening waarmee je als huiseigenaar tegen gunstige voorwaarden geld kunt lenen voor bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp.

Waterstofketel op zolder.

Landelijke subsidie

De Rijksoverheid helpt woningeigenaren om in de komende jaren te verduurzamen en minder energie en aardgas te verbruiken. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen, zoals vloer-, dak-, spouwmuurisolatie of HR++ glas, maar ook om zonnepanelen, een zonneboiler of warmtepomp aan te schaffen. Je kunt de ISDE aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hier vind je een stappenplan, bereken je de hoogte van de subsidie en lees je alles over de voorwaarden.

Monumentaal gebouw in Dongen

Verduurzamen (rijks)monument

Als eigenaar van een (rijks)monument kan het lastig zijn om aan de slag te gaan met verduurzaming. Want wat zijn slimme investeringen, welke subsidies zijn beschikbaar en heb je vergunningen nodig? Eigenaren van rijksmonumenten kunnen met dit soort vragen én voor advies terecht bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.