Subsidies

In de gemeente Dongen kun je subsidie aanvragen voor het klimaatbestending maken van je tuin. Daarnaast zijn er landelijke subsidies die je kunt aanvragen als je aan de slag wil met energiebesparende maatregelen in jouw huis.

Aanleggen sedumdak op een schuurtje

Klimaatsubsidie

We krijgen door klimaatverandering steeds vaker te maken met weersextremen; hittegolven, langere periodes van droogte en stortbuien. Meer groen in de gemeente zorgt voor verkoeling tijdens warme perioden. Ook jij kunt met jouw groene tuin het verschil maken! Voor veel aanpassingen is een subsidie beschikbaar. 

Elektrische auto aan het opladen.

Energiebespaarlening Nationaal Warmtefonds

Wil jij aan de slag met duurzame maatregelen? Er zijn volop mogelijkheden voor regelingen. Denk bijvoorbeeld aan subsidies, maar ook is er de Energiebespaarlening. Dit is een lening waarmee je als huiseigenaar tegen gunstige voorwaarden geld kunt lenen voor bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp.

Monumentaal gebouw in Dongen

Verduurzamen (rijks)monument

Als eigenaar van een (rijks)monument kan het lastig zijn om aan de slag te gaan met verduurzaming. Want wat zijn slimme investeringen, welke subsidies zijn beschikbaar en heb je vergunningen nodig? Eigenaren van rijksmonumenten kunnen met dit soort vragen én voor advies terecht bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.