Elektrische auto aan het opladen.

Energiebespaarlening Nationaal Warmtefonds

Wil jij aan de slag met duurzame maatregelen? Er zijn volop mogelijkheden voor regelingen. Denk bijvoorbeeld aan subsidies, maar ook is er de Energiebespaarlening. Dit is een lening waarmee je als huiseigenaar tegen gunstige voorwaarden geld kunt lenen voor bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp.

Hoekje

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke lening van het Warmtefonds, waarmee huiseigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren. Deze lening heeft veel voordelen: de rente is laag en voor huishoudens met een inkomen lager dan 60.000 euro is de rente zelfs 0%. Je betaalt geen afsluitkosten en je kunt boetevrij extra aflossen. Bovendien is er geen leeftijdsgrens, dus ook ouderen kunnen de lening afsluiten. Je leest hier welke duurzame maatregelen je met de Energiebespaarlening kunt financieren en wat de voorwaarden zijn. Hier kun je de lening direct aanvragen.

Zonnepaneel in tuin tegen een schutting. Staat klaar om op het dak gemonteerd te worden.

Heb je vragen over subsidies of leningen?

Alle inwoners van Dongen zijn van harte welkom bij het Energieloket. Op het gebied van financiering en subsidie kan een energiecoach je veel vertellen. Via het loket maak je eenvoudig een afspraak met een energiecoach om jouw persoonlijke situatie voor te leggen.

0% btw op zonnepanelen

Wist je dat je sinds 1 januari 2023 voor het aanschaffen van zonnepanelen geen btw meer hoeft te betalen? Er zijn wel een paar uitzonderingen.

Wat kan ik besparen?

Wil je weten wat jij kunt besparen door energiezuinige maatregelen? En ben je benieuwd welke maatregelen het meest zinvol zijn? Doe de verbetercheck! Je ziet dan direct wat de investering is en hoeveel geld je ermee bespaart.

Hoe begin je met het verduurzamen van jouw huis?

Het aardgasvrij en energiezuinig maken van je huis lijkt misschien een hele klus. Maar je hoeft het niet allemaal in één keer te doen. Er is een handig stappenplan om aan de slag te gaan met verduurzaming.