Persoon brengt isolatie aan in muur van woning
29-11-2023

Dongense huishoudens gebruikten minder gas in 2022

In 2022 hebben Dongense huishoudens 22,8% minder gas verstookt dan een jaar eerder. Het gasverbruik in Dongen daalde vorig jaar harder dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Hoekje

In 2022 nam het gemiddelde aardgasverbruik per woning met 270 kubieke meter af tot 980 kubieke meter, een daling van 21,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Deze daling komt door het warme weer in 2022, maar ook door het zuinige stookgedrag en alle maatregelen die zijn genomen om aardgas te besparen.

Aan de slag!
Je kunt zelf veel doen om je huis duurzamer te maken en minder energie en gas te verbruiken. En voor veel maatregelen krijg je subsidie. Benieuwd wat jij kan doen? Op de website www.duurzaamdongen.nl vind je op de pagina ‘Wat kan ik doen?’ meer informatie over alle mogelijkheden. Zo kan jij snel aan de slag!

Aardgasvrij wonen en werken in Dongen

De gemeente Dongen werkt hard aan duurzame verwarming door middel van aardgasvrije oplossingen. We willen ervoor zorgen dat het thuis én op het werk altijd comfortabel is, met warmte en warm water binnen handbereik.