Energiecoach in Dongen geeft uitleg
12-09-2023

Energiecoach
aan huis

Wil je jouw huis verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Een energiecoach van Energie Dongen komt graag bij je langs om je te helpen. In dit artikel ontdek je wat je kunt verwachten van een gesprek met een energiecoach.

Hoekje

De werkzaamheden van een energiecoach

Na een grondige scan van je woning, krijg je direct praktische tips over hoe je jouw energieverbruik kunt verlagen. Denk hierbij aan maatregelen, zoals isolatie van je spouwmuur, dak en vloer, maar ook aan eenvoudige stappen zoals het gebruik van tochtstrippen en Ledlampen. Misschien overweeg je de aanschaf van een duurzame cv-ketel, warmtepomp of zonnepanelen. De energiecoach geeft je meteen inzicht in de kosten, je besparingen en eventuele subsidies.

De voordelen van een gesprek met een energiecoach

Een gesprek met een energiecoach levert verschillende voordelen op:
    •    Je ontvangt tips van een ervaren en gecertificeerde energiecoach.
    •    Je krijgt inzicht in welke maatregelen geschikt zijn voor jouw woning.
    •    Je bent goed voorbereid om vervolgstappen te nemen!

De juiste match voor het beste resultaat

De energiecoach, die bij je langskomt, is een inwoner van Dongen, net als jij. Energie Dongen besteedt veel tijd aan de training van hun energiecoaches. Ze beschikken over diverse tools en creëren een HOOM Dossier speciaal voor jou. Bij het plannen van de afspraak wordt er gezocht naar de juiste match, zodat je het meeste uit het gesprek kunt halen.

Uitbreiding van het gesprek: warmtebeeld

Als je moeite hebt om je huis warm te krijgen, kan het zinvol zijn om tijdens het gesprek een warmtebeeld van je huis te laten maken. Dit is echter alleen mogelijk tijdens de wintermaanden. De energiecoach van Energie Dongen zal een warmtecamera meenemen en aan de hand van de beelden laten zien waar de warmte uit je huis ontsnapt.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt of vragen hebt, kun je contact opnemen met Energie Dongen via de volgende contactgegevens:

  • E-mail: energieloket@energiedongen.nl
  • Telefoon: 0162 238000 (Telefonisch bereikbaar op dinsdag, donderdag van 9.00-12.00 uur en op vrijdag van 9.00-11.00 uur)

Energie Dongen

Je kunt ook een kijkje nemen op de website van Energie Dongen.