Een dorpelstrip wordt aangebracht
17-11-2023

Energieklus: gratis hulp bij het besparen van energie

Energie wordt steeds duurder. Veel energie gaat onnodig verloren en dat kan zorgen voor een hogere energierekening. Daarom biedt de gemeente Dongen, in samenwerking met Sobolt, Energieklus aan. Met Energieklus ontvangen inwoners gratis energiebesparende producten en persoonlijk advies bij ze thuis.   

Hoekje

Let op! De locatie van het informatiemoment op 25 november verplaatst naar De Geubel.

Voor welke inwoners is Energieklus? 

Inwoners die in aanmerking komen, hebben een huis in een straat of wijk waar de woningen vaak minder goed geïsoleerd zijn. Daarnaast is gekeken naar de WOZ-waarde van huizen en het gemiddeld inkomen van een straat of wijk. Huishoudens die in aanmerking komen, krijgen een brief thuisgestuurd. Geselecteerde woningen in Oud Dongen, ’s Gravenmoer en West 1 krijgen in november 2023 een brief. Andere delen van Dongen volgen in 2024. We kunnen maar een beperkt aantal woningen Energieklus aanbieden. 

Hoe werkt Energieklus?  

Geselecteerde woningen ontvangen een brief met uitleg. Inwoners maken een afspraak voor een Energieklusser. De Energieklusser komt langs bij de inwoner thuis en bekijkt hoe goed het huis geïsoleerd is. Samen met de inwoner bespreekt de Energieklusser welke energiebesparende aanpassingen nodig zijn. Daarna plaatst de Energieklusser de energiebesparende producten zoals bijvoorbeeld tochtstrips, radiatorfolie en LED lampen. Ook krijgt de inwoner tips om energie te besparen. De afspraak duurt ongeveer 1,5 uur. De Energieklusser heeft altijd een legitimatiebewijs bij zich.  

Vrijwilliger Energieklus 

Er zijn vrijwilligers die langs de huizen gaan die een brief hebben gekregen. Zij informeren of de brief duidelijk is. Ook helpen ze bij het inschrijven voor Energieklus. En ze beantwoorden vragen die inwoners hebben over de Energieklus.  

Meer informatie of vragen?  

Voor Energieklus werkt de gemeente samen met Sobolt, Casade, ContourdeTwern en Energie Dongen.