Vader en zoon planten plantjes
08-09-2023

Voedselpark geplant in De Beljaart

Samen met vrijwilligers is een voedselpark geplant in de Groene Long in De Beljaart. Alle planten en bomen die in de Groene Long zijn geplant zijn eetbaar of hebben toegevoegde waarde voor bijen en insecten. 

Hoekje

Permacultuur

Delen van het vet voedselpark zijn aangelegd volgens de permacultuurvisie. Met permacultuur werk je met vaste planten en met meerdere lagen beplanting. Ook houd je de bodem zoveel mogelijk bedekt met bladeren, houtsnippers en eetbare bodembedekkers. Dit is goed voor het bodemleven en het natuurlijke bos wordt zoveel mogelijk nagebootst.

Vrijwilligers

Vijftien enthousiaste vrijwilligers hebben geholpen met het planten. Deze groep is bij elkaar gebracht door de Dongense Jessica Groothart die de wens had de permacultuur in haar tuintje ook terug te zien in het openbaar groen. Uit die wens is het voedselpark aan de Groene Long voortgekomen. De vrijwilligers helpen de komende tijd ook met het onderhoud van dit bijzondere stukje groen in Dongen. Als de bomen en planten vrucht gaan dragen mag iedereen daarvan komen proeven.

Wijkbewoners planten een voedselpark aan
Wijkbewoners planten een voedselpark aan