Twee monteurs plaatsen een voorzetraam.

HR glas aanbrengen

Met HR glas bespaar je energie en geld! Want met goed geïsoleerde ramen houd je tocht, kou en vocht buiten en blijft de temperatuur in je huis veel langer op peil. Zo hoef je minder te verwarmen. Goed voor het milieu, voor de waarde van je huis én voor je energierekening!

Hoekje

De voordelen van HR glas

HR glas (HR staat voor hoog rendement) is de sterk verbeterde versie van standaard dubbelglas. Hoe meer plusjes achter HR, hoe beter het glas isoleert, en hoe hoger de geluidswerende werking is. Met dit type glas houd je de warmte in huis veel langer vast en hebben kou, condens en tocht geen kans meer. Ook zul je merken dat je minder last hebt van geluiden van buiten. Met hoogrendementsglas hoef je je verwarming minder vaak aan te zetten en minder hoog. Veel beter dus voor het klimaat én voor je energieverbruik.

Welk type glas is voor mij geschikt?

Nu de gasprijzen de pan uit rijzen, is raamisolatie een slimme keuze. Maar voor welk type glas kies je? Enkel glas bestaat uit één laag glas en isoleert niet, dubbel glas bestaat uit twee lagen en isoleert matig. HR++ is dubbel glas met een edelgas tussen de platen, waardoor het heel goed isoleert. HR+++ glas bestaat uit drie lagen glas met daartussen edelgas, dat optimaal isoleert. De kosten van HR glas zijn aanzienlijk, maar de besparing zie je elk jaar terug op je energierekening. Welk type glas voor jou het meest geschikt is check je hier.

Wat levert raamisolatie je op

  • meer wooncomfort: minder tocht, kou, condens en geluid
  • een lagere energierekening
  • je draagt bij aan een duurzame leefomgeving

Subsidies

Investeren in goede isolatie loont! Wist je dat voor het isoleren van je woning aantrekkelijke subsidies beschikbaar zijn? 

Energiebespaarlening

Wil je aan de slag met raamisolatie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor de Energiebespaarlening? Dit is een aantrekkelijke lening waarmee huiseigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor isolatie van je woning? Ben je benieuwd naar de kosten en direct je besparing checken?

Verbetercheck

Bekijk ook de Verbetercheck. Vul de vragen in en ontdek meteen wat je nog kunt verbeteren op het gebied van isolatie en verwarming van je huis.

De
doeners

Groen en duurzaam. Daar zijn Corrie en Thieu Verharen veel mee bezig. Een dag in de week geeft Corrie les over natuur aan groep 3 en 4 van De Wegwijzer in het Bieslant in ’s Gravenmoer. Ook hebben zij hun huis verduurzaamd en gebruiken ze sinds kort geen gas meer. 

> Lees het verhaal van Corrie en Thieu
Corrie bij boek Bieslant