Schuindak dat is voorzien van een zonneboiler.

Zonneboiler

Een zonneboiler zorgt voor warm water door de energie van de zon en is zo een duurzame aanvulling op je cv-ketel. Want bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij. Met een zonneboiler maak je dus een milieuvriendelijke keuze! Bovendien bespaar je óók nog op je energierekening.

Hoekje

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler haalt warmte uit zonlicht om het water in je huis te verwarmen. In de zomer levert de zonneboiler bijna al je warme water. In de winter springt de cv-ketel of warmtepomp bij. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector die buiten op het dak van je huis wordt geplaatst en een voorraadvat voor warm water binnen. De zonnecollector vangt de zonnewarmte op en transporteert die naar het voorraadvat, de boiler, die door buizen de warmte weer afgeeft aan het kraanwater. Het voorraadvat kan worden aangesloten op de cv-ketel of warmtepomp, die het water in het vat extra verwarmt als dat nodig is. 

Een zonneboiler aanschaffen: hoe pak ik dat aan?

Wat kost een zonneboiler en wat levert het me op? Hoeveel zonnecollectoren heb ik nodig? Hoe groot moet het volume van het voorraadvat zijn? En is mijn dakconstructie wel stevig genoeg om er collectoren op te plaatsen? Het Energieloket helpt je graag bij deze vragen en adviseert je een erkend bedrijf. Loop even binnen! Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Aansluiten van zonneboiler

Dit levert een zonneboiler je op

  • je energierekening gaat omlaag
  • je CO2-uitstoot daalt
  • je draagt bij aan een duurzame leefomgeving

Subsidies

Wist je dat voor het aanschaffen van een zonneboiler aantrekkelijke subsidies beschikbaar zijn? 

Energiebespaarlening

Wil je een zonneboiler aanschaffen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een lening? Lees meer over de Energiebespaarlening. Dit is een aantrekkelijke lening waarmee huiseigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.

Meer weten?

Wil je weten of jouw huis geschikt is voor een zonneboiler? En wat je kunt besparen? Dat, en meer vind je in de Verbetercheck. Vul de vragen in en ontdek meteen wat je verder nog kunt verbeteren op het gebied van isolatie en verwarming van je huis.

De
doeners

Groen en duurzaam. Daar zijn Corrie en Thieu Verharen veel mee bezig. Een dag in de week geeft Corrie les over natuur aan groep 3 en 4 van De Wegwijzer in het Bieslant in ’s Gravenmoer. Ook hebben zij hun huis verduurzaamd en gebruiken ze sinds kort geen gas meer. 

> Lees het verhaal van Corrie en Thieu
Corrie bij boek Bieslant